Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza zbog izručenja, vlada opstaje

Beograd -- Veroljub Stevanović izjavio je da će izručenje generala verovatno izazvati malu krizu u vladi.

Šef poslaničke grupe SPO - NS izjavio je da očekuje da će se izručenje generala dogoditi uskoro, jer je to u interesu države Srbije. On je veruje da će to izazvati krizu i dovesti u pitanje podršku SPS vladi, ali je precizirao da je saradnja sa Haškim tribunalom neminovnost.

"Što pre treba uraditi ono što je neko morao da uradi ranije. Tu nema nikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dilema. Zbog toga što to ne radimo na pravi način i u pravo vreme, mi mnogo gubimo. Verovatno će to izazvati neku malu krizu, tu mislim na podršku SPS-a, ali sve je to manje važno od onoga šta saradnja sa Haškim tribunalom ukupno znači za Srbiju, i to je valjda bitnije od toga da li će neko podržavati vladu. ili neće podržavati vladu, ili da li će biti izbora", rekao je Stevanović.

Funkcioner DSS-a Dušan Proroković ponovio je da se saradnja sa Haškim tribunalom mora odvijati prema propisanoj proceduri u okviru institucija koje o tome odlučuju. Proroković je istakao da nije na poslanicima da o tome odlučuju već na Okružnom sudu. On je naveo da pretnje SPS-a treba da se reše u dijalogu: "Ja samo hoću da verujem da u Skupštini Srbije, među 250 narodnih poslanika, postoje kapaciteti koji uviđaju da nam politička kriza u ovom trenutku nije potrebna, koji uviđaju da moramo da promenimo mnogo zakona, da moramo da definišemo novi zakonske okvire do kraja ove godine, kako bi konačno ušli u taj proces asocijacije i stabilizacije, kako bi u dogledno vreme mogli da planiramo naš ulazak u EU", kazao je Proroković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.