Izvor: B92, 08.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krivično delo terorizma"

Beograd -- Okružni tužilac prihvatio mišljenje Trećeg opštinskog tužilaštva da se napad na Anastasijevića okvalifikuje kao krivično delo terorizma

Kako navodi list Danas, okružna tužiteljka Jelena Katić je 3. maja uputila zahtev Službi za borbu protiv organizovanog kriminala da preduzme sve potrebne radnje za utvrđivanje učinilaca i elemenata tog krivičnog dela.

Zamenik okružnog tužioca Vojislav Šoškić izjavio je za Danas da je "tužiteljka toj službi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MUP-a poslala zahtev da se izvrše provere u cilju utvrđivanja krivičnog dela terorizma".

Na pitanje da li se u izveštaju koji je dostavljen Tužilaštvu pominju osumnjičeni, posle sprovedene policijske istrage i analize DNK, Šoškić je odgovorio negativno: "Da ima osumnjičenih, drugačije bi tekao dalji postupak.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je juče da su sve mere i radnje koje MUP preduzima usmerene na rasvetljavanje krivičnog dela terorizma, koje na neki način uključuje krivično delo pokušaja ubistva.

Na prozor Anastasijevićevog stana u noći između 13. i 14. aprila nepoznati napadači postavili su dve bombe, od kojih je jedna eksplodirala. U eksploziji niko nije povređen, ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.