Krivične prijave protiv Agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: NaDlanu.com, 08.Feb.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv Agencije za borbu protiv korupcije

NOVI SAD, 8. februara 2012. (Beta) - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je krivične prijave protiv Agencije za borbu protiv korupcije i odgovornih u njoj.

NOVI SAD, 8. februara 2012. (Beta) - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najavio je krivične prijave protiv Agencije za borbu protiv korupcije i odgovornih u njoj.Na konferenciji za novinare, Pavličić je optužio agenciju i njenu direktorku Zoranu Marković da su odgovorni za nanošenje nesagledive štete gradskim funkcionerima i kaljanje ugleda Novog Sada.Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u utorak je odbacilo krivičnu prijavu koju je Agencija podnela protiv gradskih vlasti u Novom Sadu, kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću Vojvodina.Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi "više od 100 miliona evra" zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.Pavličić je ponovio raniji stav da čelnici grada ne mogu da odgovaraju za dela koja je činila prethodna gradska vlast i dodao da najmanje što Zorana Marković sada može da učini je da podnese ostavku na svoju funkciju.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.