Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike vladinog Nacrta ustava

Novi Sad -- Vojvođanski savez ocenio je neprihvatljivim Nacrt ustava Srije koji je predložila republička vlada.

Čelnici tog saveza koji okuplja dvadesetak političkih stranaka i nevladinih organizacija iz Vojvodine ocenili su na konferenciji za novinare i da sadašnji saziv Skupštine Srbije "nema demokratski kapacitet" da iznese ustavne promene.

Prema njihovoj oceni, rešenja o teritorijalnoj organizaciji u Nacrtu ustava u suprotnosti su sa dokumentima Saveta Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Evropske unije o regionalizaciji.
Lider Vojvođanskog pokreta Slobodan Budakov izjavio je da se tim rešenjima "potpuno negira politički subjektivitet Vojvodine". "Autonomija Vojvodine se ovim projektom svodi na nivo niži od lokalne samouprave. To je centralizam u celofanu", ocenio je Budakov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.