Krasnići pravi račun bez krčmara

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići pravi račun bez krčmara

BEOGRAD - Predstavnici Srba s Kosova i Metohije ocenili su izjavu predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija da će se otcepiti Preševska dolina ukoliko Srbi iz Kosovske Mitrovice ne priznaju vlast u Prištini "nervoznom i smešnom".

Tačijeva želja

Premijer Kosova Hašim Tači još pre deset godina najavio je mogućnost da Albanci iznesu predlogom o razmeni tri opštine na jugu centralne Srbije, Bujanovac, Medveđu i Preševo, za srpske opštine na severu Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << južni deo Kosovske Mitrovice, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić. Srbi su tada rekli da razmena teritorija nije moguća jer svoje za svoje ne može da se menja.

Ivanović: Ratno huškanje

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović pozvao je međunarodnu zajednicu da reaguje na izjavu predsednika kosovske skupštine Jakupa Krasnićija o navodnoj spremnosti Albanaca u opštinama Bujanovac i Preševo da se pripoje Kosovu. On je izrazio zabrinutost zbog toga što na "ratnohuškačku" izjavu kosovskog političara nije reagovao niko od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu.

- Oni kao da prenebregavaju da su ovakvi ili slični potezi u prošlosti izazivali mnogo komplikacija, da ne kažem i konflikte. Prema tome, ono što je najmanje što možemo očekivati, to je da predstavnici EU i predstavnici Kfora i NATO, predstavnici Unmika, Euleksa, osude ovako nešto i jasno stave do znanja, i Jakupu Krasnićiju, ali i svim drugima, da se ovakve priče ne smeju plasirati u javnosti, da su one štetne i opasne - rekao je Ivanović.

Potpredsednik Zajednice srpskih opština Kosova i Metohije Marko Jakšić smatra da Krasnićija ne treba shvatiti ozbiljno.

- Sever Kosova, kao i čitavo Kosovo i Metohija, Preševo i Bujanovac su delovi države Srbije, pa Krasnići pravi račun bez krčmara. Izjava je politički neozbiljna, ali ne i bezopasna, jer su nam odavno poznate pretenzije Albanaca koji nikako da se pomire sa činjenicom da je i po međunarodnom pravu Kosovo i Metohija deo države Srbije - kaže Jakšić.

Predsednik SNV severne Mitrovice Nebojša Jović koji Krasnićijevu izjavu posmatra kao još jednu smešnu pretnju, ali da je ne treba zanemariti.

- Vreme je da se albanski lideri politički opismene. Iako Bujanovac, Medveđa i Preševo ne ulaze u administrativne granice Kosova, tamošnji Albanci su 1992. imali i svoj referendum, na kojem su se izjasnili za pripajanje ovog regiona južnoj srpskoj pokrajini. Kasnije je usvojena Politička deklaracija u čijoj je poslednjoj tački zacrtano da ove tri opštine, zbog svoje specifičnosti treba da imaju autonomiju, u okviru Srbije. S druge strane, albanski pokret smatra da će preko latentne krize na Balkanu učvrstiti svoju diplomatsku poziciju kako bi se kompromisom postigla formula navodne balkanske stabilnosti koja podrazumeva promenu granica uz status nezavisnosti Kosova i Metohije, federalizaciju Makedonije, "utapanje" jugoistoka Srbije u okviru "velikog Kosova" i, na kraju, otvaranje pitanja statusa Albanaca u Crnoj Gori i Grčkoj - dodaje Jović.

On je istakao da vlasti u Prištini ovakvim izjavama skreću pažnju sa socijalnih nemira koji mogu da eskaliraju.

Tako smo pricali i kada je pocelo sa Kosovom i Metohijom a gde smo sada?

Frka? Naravno da je frka, Srbija bi djelila susjednu državu, ali kad joj dolazi račun na naplatu, onda ne bi preuzela robu. Srbija je jako loš učenik. Kad je pokušala rasparčati Hrvatsku 1991.račun joj došao 1995. i 1999. godine. Danas jo uvijek plaća dugove iz tog razdoblja. A sad opet radi istu grešku na primjeru Kosova. Kosovo je u ovoj priči pobjednik, što i nije teško, budući da s druge strane ima vječnog gubitinika sumnjive inteligencije koji misli da je strašno pametan.

Tacno. Srbima se cini da su samo oni u pravu i niko drugi. Oni misle da sve bolje znaju od citavog Sveta, i da samo oni mogu da dele tudje drzave u svoju korist! Zadnjih desetak godina nije im uspelo da otmu-usvoje bilo koji deo tudje teritorije, pa sada kukaju kako ih citav Svet mrzi i nerazume. Vojvodina se vec javno oglasila za nezavisnost, A uskoro i Sandzak! Najbolje je za Srbiju, odmah priznati Kosovo iuspostaviti normalne odnose politicki i ekonomski,i da zivimo u miru sa SVIM susjednim drzavama, a ne ko ludaci da teramo samo svoje!

Siki i kosovski srbin koji se sluzi Hrvatskim jezikom jedite govna.

Kazes Srbi hteli da raspacaju Hrvatsku razmisli malo tko je koga hteo da raspaca tko je agresor i tko je zrtva.

Zivotinjo jedna jos uvek ne govoris istinu.Istina je da su Hrvatski fasisti i njihovi potomci raspacali Jugoslavijju,unazadili,ojadili sve Narode bivse Jugoslavije a najvise Srbe.

Ti djubre koje se nazivas Srbinom sa Kosova nikada neces doziveti da Kosovo bude icije do Srpsko.

Mogu jos malko uljezi da se kocopere na Kosovu ali otici ce savijenog repa.Siptari niste se poneli ljudski i zato ste osudjeni na propast.

Nazivate sebe Kosovskim Srbima uzimate pasose Srbije jer ste i sami svesni da od vase drzave nece biti nista.

siki ti si malo pobrkao loncice.hrvtska je rasparcavala Jugoslaviju u to sad SVI znaju jedino vi hrvati mislite da su vam srbi krivi."republika kosova" je ruzno pace u regionu i tako se svi ponasaju prema njemu,vidim "pobednika" nepriznaje velika vecina zamalja,a takodje nema nikakvu kontrolu nad severom barem 10 godina.a to sto bi krasnici delio je SRPSKA teritorija oduvek bila isto kao i kosovo.i zasto bi mi menjali nesto sto je nase za svoje.

Mnogo ste mi svi vi nesto pametni...

CROmanjoncu,preterano seres!

PRETERANO!

Slabo poznajes PoviJest,ne?

Zakaj seres dapace,ne?

Podrzavate secesiju u Srbiji,a svoj DIO cuvate,ne?

Slicno Turcima,koji Kurdima uskracuju osnovna prava,a secesiju siptara podrzavaju...

Zakaj tak kurvinski,ne?

To je vasa "tisucljecna povijest"?

Puna ljubljenja cmara velesilama?

E tu smo "malo" drugaciji,ne?

Kuzis?

Ivanovicu, inspiratori rata, ratni huskaci, pokretaci rata su vasi sunarodnici koji su okrvavili gotovo celu Jugoslavijui to ceo svet zna. Huskali ste hrvatske srbe na svoje komsije, isto ste radili sa bosanskim i kosovskim srbima i rezultat svemo ovome jeste danasnja situacija, Srbija puno izbeglica koji zive po prihvatskim centrima bez nade da se vrate u svoj zavicaj. Jos niste svatili koju ste tragediju nanosili drugima i sebe i nasavljate istu pesmu. Zar vam nije dosta i da li ste svesni tome da severni deo Kosova pripada Kosovu i kad bi Kosovo bila pod ingrencijom Srbije. Vi, onaj Jaksic, drugi Ivanovic ponasate se isto kako se svojevremeno ponasao Martic, onaj neuropsihijar kome se ne secam imena, Babic i drugi.Ubeden sam da Kosovski Srbi (osim onih koji se bave kriminalom, nelegalnom trgovinom, drogom i drugim nezakonitim poslovima) nece vas slediti i svakim danom svataju vasu pogubnu politiku. Zbog toga vi ste uznemireni, nervozni i konfuzni u svojim izjavama. Smirite se, na srecu vase vreme i vreme tvojih istomislenika izmice sve vise. Sve vise ljudi svataju da zivot na Kosovu moze biti moguc samo uz medjusobno postovanje, saradnju, postovanje i pridrzavanje Ustva i zakona Republike Kosova. Albanci i Srbi isvi drugi etniteti ziveli zajedno vekovima i verujem da ce i dalje ziveti zajedno i pored vase destrukcije i vase fasisoidne politike.

Preseliti te Srbe sa Kosova u Bujanovac i Presevo a te Albance odatle proterajte u Kosovo i zabraniti ulazak u nasoj zemlji inace ce sve biti njihovo. Nije Beograd daleko.

Mogu razni krasniciji da ovako govore, a jos gore misle, jos samo malo. Amerika ce bankrotirati pokusavajuci da zadrzi vojsku u Avganistanu, jos ih samo Nemacka i Crna Gora podrzavaju i salju svoje trupe. Rusi im dobre pare uzimaju za transport preko svoje teritorije... A kad USA ode iz Avganistana i presuse milijarde tona narkotika? Ameri ce se povuci iz Bondstila, sta ce im. Za Nabuko nema ni gasa a ni nafte, talibani ce ponovo smanjiti proizvodnju narkotika za sopstvene potrebe, a krasniciji i drugi ce se samo moci da hvataju za glavu. Blizi se zora, pa je noc najtamnija, ali svitanje je blizu.

@Kotroman. A onda se Srbi čude zašto ih zovu mitomani. Pa ti pišeš kao netko tko je zaista uvjeren u bajke o kojima priča. Kad lijepo napisa tko sve podržava Kosovo, i tko će zbog toga propasti (SAD, Njemačka - je, pred kolapsom su) reci mi tko to podržava Srbiju? Srbiju ne podržava čak ni MMF. Rusija? Vidjeli smo s onom ucjenopm Konuzina od prije neki dan u kojem se neubranom grožđu našla mala, siromašna država po imenu Srbija... Šamar joj lupa i NATO i Rusija. Socijalni nemiri su pred vratima,Beograda, a ovaj se brine za Kosovo...

Kakve bajke, kakvi bakraci i kakvi lazovi? Socijalni problemi za socijalne probleme, mislis li da ih na KiM nema? Naravno da ce socijalni bult svemu da napravi kraj. A za Ruse, k'o i Amerikance me is nije briga. Oni rade svoj posao, a mi cuvamo svoju zemlju. Sta ce deca da ti jedu i piju poklonis li Siptârima Kosovo i Metohiju? . Sacuvacu tvoj odgovor i adresu, dobro je znati ko radi protiv drzave da mu se ledja ne okrecu.

Kotromane,da nisu snovi i iluzije+fantazije,sta bi ti uradio,bas me zanima???

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ivanović: Međunarodna zajednica da osudi ratno huškanje

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2010, 17:12

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović pozvao je danas međunarodnu zajednicu da reaguje na izjavu predsednika kosovske skupštine Jakupa Krasnićija o navodnoj spremnosti Alabanaca u opštinama Bujanovac i Preševo da se pripoje Kosovu...Krasnići je danas Srbima sa severa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.