Krasnići: 17. februar kao ostvarenje sna

Izvor: Blic, 16.Feb.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: "17. februar kao ostvarenje sna"

PRIŠTINA – Vršilac dužnosti kosovskog predsednika Jakup Krasnići u obraćanju gostima na prijemu povodom treće godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova ,rekao je da "17 februar u svečanom ruhu dočekuje narod Kosova".

"17 februar je ostvarenje sna brojnih generacija, aktivista I gerilaca koji su se žrtvovali za slobodu,nezavisnost I demokratiju. On će ostati kao znak pune zahvalnosti svim prijateljima koji su pomogli slobodi, nezavisnosti I demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izgradnji Kosova" - rekao je Krasnići, podsećajući na dug prema osnivačima tzv. .Oslobodilačke Vojske Kosova, poput kako je rekao "legendarnog komandanta Adema Jašarija".

"Za tri godine nezavisnosti na Kosovu izgrađen demokratski sistem, državne institucije, uspostavljena zakonska infrastruktura, zabeležen vidan ekonomski I društveni napredak, započele privredne reforme I ustavom zagarantovana ravnopravnost gradjana kao članova slobodnog demokratskog društva”, rekao je Krasnići.

-Uskoro nas očekuje formiranje novih institucija,Skupštine I Vlade. Pred njima su izazovi nastavka borbe za ekonomski razvoj i vladavinu prava, dobro upravljanje I jačanje političke stabilnosti i bezbednosti zemlje, sveobuhvatne demokratskie reforme I međunarodna priznanja, te članstavo u Ujedinjenim nacijama I drugim međunarodnim institucijama I organizacijama, naglasio je Krasnići.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.