Izvor: Blic, Tanjug, 19.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevstvo Bahrein i Unija Komora priznali Kosovo

Bahrein, kraljevstvo u Persijskom zalivu, priznalo je nezavisnost Kosova i time postalo 60. država sveta koja je to učinila, javila je državna agencija BNA. Prištinske vlasti su prethodno saopštile da je Kosovo priznala i ostrvska država na jugoistoku Afrike - Komori.



"S obzirom na verske i kulturne veze naroda dve zemlje i poštujući želju kosovskog naroda za nezavisnošću, Kraljevstvo Bahrein saopštava da priznaje Republiku Kosovo kao nezavisnu državu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Bahreina.

"Kao odgovor na zahtev predsednika, premijera i ministra inostranih poslova Kosova da priznaju nezavisnost, Unija Komora je danas završila procedure priznanja Republike Kosovo", kaže se u saopštenju MIP-a. Istovremeno se danas, kako je saopšteno iz MIP-a, ministar Skender Hiseni zahvalio svom kolegi u Uniji Komori na priznanju nezavisnosti i najavio da će ubrzo biti uspostavljeni diplomatski odnosi između dve zemlje.

Unija Komora je 59 država koja je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.