Izvor: B92, 09.Mar.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Gradonačelnik iz DS-a?

Kraljevo -- Gradski odbor DS-a iz Kraljeva za gradonačelnika tog grada predložio je svog potpredsednika Ljubišu Simovića.

Simović je rođen u Kraljevu i po zanimanju je istoričar umetnosti, a predlog za njegovo imenovanje na mesto gradonačelnika biće razmatran na Glavnom odboru Demokratske stranke. Odbornici SPS-a i DSS-a, koji su posle izbora u maju 2008. bili u koaliciji sa SRS-om i NS-om u Kraljevu, izašli su iz te koalicije i formirali su novu skupštinsku većinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema dogovoru nove većine u Skupštini Kraljeva, koju čine lista Za evropsku Srbiju, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije i grupa građana Pokret za Kraljevo, mesto gradonačelnika pripada DS-u, a prvi čovek grada biće biran na sledećoj sednici Skupštine.

Za predsednika Skupštine Kraljeva nedavno je izabran odbornik Srpskog pokreta obnove Milimir Šljivić.

On je izabran glasovima odbornika iz koalicije Za evropsku Srbiju, kao i odbornika SPS-a, DSS-a i grupe građana Pokret za Kraljevo.

Posle smrti gradonačelnika Kraljeva Miloša Babića, iz Nove Srbije, tu dužnost obavlja zamenica gradonačelnika Vesna Vukajlović, iz Srpske radikalne stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.