Kraj dvomesečnog odmora poslanika!

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj dvomesečnog odmora poslanika!

Poslanici republičkog parlamenta nastaviće sutra, posle dvomesečne letnje pauze, rad, kada će na vanrednoj sednici raspravljati o dopuni skupštinskih odbora novim članovima. O osudi ratnih zločina nad Srbima na području bivše Jugoslavije na dnevnom redu tokom jesenjeg zasedanja.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović zakazala je sedmu vanrednu sednicu na zahtev 123 poslanika, a na dnevnom redu je odluka o izboru članova skupštinskih odbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Tako će nove članove dobiti 23 skupštinska odbora, a najviše novih članova dobiće odbori za saobraćaj i veze (četiri), za omladinu i sport (četiri), za trgovinu i turizam (šest), kao i za urbanizam i gradjevinarstvo (šest).

Parlamentarci će u pondeljak, 4. oktobra započeti jesenje zasedanje, a na prvoj sednici će razmatrati predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, o akreditaciji, o zaštiti potrošača, o vazdušnom saobraćaju, kao i o plovidbi i lukama na untrašnjim vodama.

Poslanike, inače, uoči nastavka rada i povratka u poslaničke klupe u skupštinskoj proceduri čekaju 63 zakonska predloga Vlade Srbije.

U 2010. godini, odnosno na četiri sednice redovnog zasedanja i šest vanrednih sednica, poslanici republičkog parlamenta izglasali su 151 zakon i 26 drugih akata.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.