Izvor: B92, 01.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica sa direktorom Aeroflota

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica pozvao rusku aviokompaniju Aeroflot da se nadmeće za strateškog partnera Jata.

Koštunica je danas razgovarao sa generalnim direktorom Aeroflota Valerijem Okulovim. On je tada rekao da je ta kompanija "dobrodošla" da učestvuje u nadmetanju za strateškog partnera Jat ervejza. Kako se navodi u saopštenju kancelarije za medije Vlade Srbije, Okulov je potvrdio zainteresovanost Aeroflota za strateško partnerstvo sa Jat ervejzom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Koštunica je istakao i da je Vlada Srbije pokrenula proceduru za izbor privatizacionog savetnika za Jat ervejz, koji će predložiti strategiju privatizacije.

U razgovoru su učestvovali i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, kao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Aleksejev, navodi se u saopštenju.

Predstavnici kompanija Jat ervejz i ruskog Aeroflota potpisali su polovinom maja u Sočiju u Rusiji Pismo o namerama za partnerstvo, a ta ruska kompanija i ranije je najavila da želi da kupi Jat ervejz, preuzme sve zaposlene, vrati dugove kompanije i investira u nove letilice.

Koštunica je nedavno razgovarao i sa ruskim biznismenom Olegom Deripaskom o privatizaciji RTB-a Bor, a njegov profil čitajte na B92.biz.

Pavlović kritikuje Lukoil

Zastupnik malih akcionara Lukoil-Beopetrola Branko Pavlović optužio je rukovodstvo za loše upravljanje i smanjenje vrednosti kompanije i najavio da će biti ispitana vrednost ulaganja posle privatizacije.

Ocenjujući da je privatizacija Beopetrola loš primer, Pavlović je preporučio preispitivanje investicija ruskih kompanija u Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.