Izvor: B92, 15.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica s britanskim zvaničnikom

Beograd -- Vojislav Koštunica kaže da je SCG za saradnju s Haškim sudom i da je za nju prioritet početak pregovora o Sporazumu sa EU.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sastanku Koštunice i zvaničnika britanskog Ministarstva inostranih poslova Daglasa Aleksandera "istaknuto je da je državna zajednica opredeljena za ispunjavanje medjunarodnih obaveza, kao i da je potrebno dovršiti saradnju s Haškim tribunalom".

Aleksander, koji je ministar za Evropu u britanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MIP-u, i Koštunica izrazili su očekivanje da će pregovori o sporazumu o pridruživanju početi u oktobru, a premijer Srbije rekao je da je početak tih pregovora "u ovom trenutku za državnu zajednicu prioritet".

Labus: Beograd spreman za pregovore sa EU

Šef pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom i potpredsednik vlade Miroljub Labus istakao je danas, posle sastanka s britanskim ministrom za Evropu Daglasom Aleksanderom, da je Beograd spreman za pregovore o daljem procesu evropskih integracija i Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Posle nedavnog susreta u Londonu, Labus i Aleksander ponovo su danas potvrdili da je budućnost Srbije u EU, kao i da zemlja ima potencijale da se na putu ka EU kreće mnogo brže nego do sada, saopšteno je iz Labusovog kabineta.

Labus je naglasio da će se Vlada Srbije pridržavati usvojene Agende 2012, prema kojoj će do tada ispuniti sve kriterijume neophodne za članstvo u EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.