Izvor: B92, 31.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostunica razgovarao sa drzavnim zvanicnicima RS

Beograd -- Predsednik SRJ Vojislav Kostunica sastao se u subotu u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Mirkom Sarovicem i predsednikom Narodne skupstine RS Draganom Kalinicem. Predsednik Kostunica je, tokom razgovora, istakao da SRJ, u procesu preuredjenja odnosa Srbije i Crne Gore, ostaje privrzena svim svojim medjunarodnim obavezama, a to znaci i obavezama koje je preuzela kao potpisnica Dejtonskog sporazuma i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama sa RS, saopsteno je iz Kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika SRJ. Sagovornici su se saglasili da se posle uzajamnog priznanja BiH i SRJ, politicki odnosi dve zemlje razvijaju uzlaznom linijom. Gosti iz RS su se posebno zalozili da se svim gradjanima BiH, bez obzira na to iz kog entiteta poticu, omoguci neometan prelazak granice sa SRJ, navodi se u saopstenju Kabineta predsednika SRJ.

U izjavi za Srnu nakon sastanka sa Kostunicom, Sarovic je rekao da ovaj sastanak predstavlja jedan od susreta u kontinuitetu, na kojem su se obe strane medjusobno informisale o aktuelnim dogadjajima u Jugoslaviji i BiH, posebno o preuredjenju jugoslovenske federacije i dogadjajima u BiH nakon ustavnih promena. "Imajuci u vidu da predsjednik Kostunica sutra putuje u Juznoafricku Republiku, a za sedam dana u SAD, ovo je bila dobra prilika da se podrobno informise o situaciji kod nas", istakao je Sarovic. Prema njegovim recima, zajednicki je izrazeno uverenje u sadrzajnije odnose Jugoslavije i BiH u narednoj godini, a u tom smislu i sadrzajnije odnose Jugoslavije i RS. "Potvrdjeno je da SR Jugoslavija ostaje dosledna principima Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao njegov garant, te da ce im privrzena biti i buduca zajednica Srbije i Crne Gore", naglasio je Sarovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.