Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica pisao Ki Mun Banu

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica pisao generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ki Mun Banu.

Koštunica je u pismu uputio izričit zahtev da UN pruže punu zaštitu nepovredivosti državnih granica Srbije, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Koštunica je u pismu naveo da Povelja UN svim međunarodno priznatim državama garantuje nepovredivost granica i njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Premijer Srbije je naveo da mora biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << van svake sumnje da je i neprihvatljivo i nemoguće da se protivno volji Srbije prekrajaju njene međunarodno priznate granice i da se na 15 odsto teritorije Srbije, pored postojeće, stvara još jedna albanska država.

Premijer je naveo i da je vrednost Povelje Ujedinjenih nacija pre svega u tome što ona podjednako važi za sve države sveta i, po tom jednostavnom principu, mora važiti i za Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.