Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Situacija je ozbiljna

Beograd -- Vojsilav Koštunica ocenio je da Srbi nisu glasali za Skupštinu Kosova jer nisu hteli da iskoriste jedino pravo koje imaju.

Predsednik Vlade Srbije rekao je da su rezultati izbora na Kosovu i Metohiji pokazali svu ozbiljnost situacije u Pokrajini. "Dogodilo se ono što se objektivno moglo znati i pre izbora", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima, iz Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Koštunica je u toj izjavi istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mali odziv Srba na kosovskim izborima nije nikakva posebna politička poruka koju bi Srbi s Kosova i Metohije poslali domaćoj i međunarodnoj javnosti. "Neizlaskom na izbore Srbi su poslali jednodušnu poruku koja proizlilazi iz njihovih nepodnošljivih životnih uslova. Potrebno je da ljudi uživaju elementarno pravo na život da bi glasali za svoje političke predstavnike", rekao je Koštunica.

On je najavio da će država Srbija, posle ovih, kako je naglasio, po svemu promašenih izbora sa stanovišta održanja multietničkog karaktera Kosova i Metohije, nastaviti da se bori za ostvarenje svoje jedinstveno utvrđene politike. "To je, kao što je poznato, međunarodno prihvatanje i primena sigurnih institucionalnih garancija za opstanak, normalan život i povratak Srba u Pokrajinu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.