Izvor: B92, 14.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Postoji pokušaj trgovine između vlada

Beograd -- Predsednik SR Jugoslavije Vojislav Koštunica ocenio je da postoji sinhronizovan rad i neka vrsta pokušaja trgovine između predstavnika vlada Srbije i Crne Gore, koji važna pitanja pokušavaju da reše bilateralno. "Očigledno da postoji nešto što bi se moglo nazvati pokušajem trgovine", rekao je Koštunica u izjavi za TV B92.

Jugoslovenski predsednik je odbacio tvrdnje da je Demokratska stranka Srbije lobirala Reformiste Vojvodine i Demokratsku alternativu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ustavna komisija u proteklu subotu ostane bez kvoruma, ali je potvrdio da između tih strana postoje političke konsultacije. Koštunica nije želeo da imenuje ličnost za koju smatra da bi bila dobro rešenje za budućeg predsednika državne zajednice, napominjući da se zalaže da to bude neko iz Crne Gore.

Prema njegovim rečima, treba nastaviti rad na izradi ustavnog zakona sve dok se ne pronađu rešenja koja će zajednici Srbije i Crne Gore obezbediti budućnost, iako neke političke opcije unapred najavljuju da će zajednička država imati strogo ograničen rok trajanja. "Neke od izjava koje su dolazile u poslednje vreme iz Vlade Crne Gore i funkcionera Đukanovićeve Demokratske partije socijalista u tom pogledu deluju zaista obeshrabrujuće. Treba se nadati da će se te stvari razjasniti", rekao je Koštunica precizirajući da govori o Đukanovićevoj i izjavi nekih članova crnogorske Vlade i funkcionera DPS-a.

Koštunica je ocenio da se ne može stvarati jedna država a da se govori o tome kako se ona stvara da bi se razrušila za tri godine ili ranije. Nakon što napusti mesto predsednika Jugoslavije, on je rekao da će političko delovanje nastaviti u svojoj stranci, ali nije želeo da odgovori na pitanje da li će se po treći put kandidovati za predsednika Srbije. "Kod nas još uvek prevlađuje jedna vrsta jednopartijske svesti i čini nam se da političar postoji samo dok je na vlasti. Sa vlasti se odlazi, ali se i na nju vraća", naveo je Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.