Izvor: S media, 29.Dec.2012, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Platforma je konačno raskidanje sa bivšom vladom

Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je platforma predsednika Tomislava Nikolića prvi pokušaj da se definiše položaj Kosova i Metohije kao autonomne pokrajine sa suštinskom autonomijom unutar Srbije i da se sa druge strane pravno definiše autonomija Srba u sopstvenoj autonomnoj pokrajini unutar Srbije.

Koštunica je rekao da je radnim tekstom državne plataforme za Kosovo učinjen prvi korak u pravljenju diskontinuiteta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa politikom prethodne vlade, koja je počivala na podređivanju, ne nacionalnim interesima, već interesima Evropske unije.

"Ostalo je mnogo toga da se uradi, da se još jasnije definiše ustavno-pravna veza između Kosova i Srbije, i to je nešto što nas očekuje u narednim danima kroz pojavljivanje rezolucije, koja bi sadržala platformu i neke druge principe, u Skupštini Srbije", rekao je Koštunica, povodom najave Nikolića da će se rezolucija o Kosovu pred parlamentom možda naći 11. januara.

Koštunica je objasnio da, pre definitivnog stava D S S o tom dokumentu, treba videti kako će u konačnom obliku platforma u skupštinskoj proceduri izgledati.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, najavljujući skoro odlučivanje o rezoluciji u parlamentu, izrazio očekivanje da će dobiti podršku značajne većine poslanika, odnosno da će i predstavnici opozicije potvrditi da su državotvorni.

(Tanjug, Foto: Beta/Miloš Miškov/DS)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.