Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Nuđenje nadoknade za Kosovo uvreda

Kada predsednici država i vlada Evropske unije (EU) budu 14. decembra odlučivali o Kosovu i Metohiji, treba da imaju u vidu stav Srbije da je potpuno neprihvatljivo i da je uvreda za dostojanstvo Srbije svako nuđenje nadoknade u zamenu za jednostranu nezavisnost Kosova i Metohije, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica.

„Naša je poruka Evropskoj uniji da je nužno da Srbiju uvažavaju kao i svaku drugu slobodnu i suverenu državu, što u najmanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruku znači da EU u potpunosti mora poštovati međunarodno priznate granice naše zemlje”, navodi se u izjavi Koštunice.

„Ko ima nameru i želi da mu Srbija bude partner mora znati da Srbija prihvata partnerstvo samo kao cela, a ne prepolovljena država. Očekujemo da EU poštuje stav Srbije da na njenu teritoriju, na Kosovo i Metohiju, ne može doći Misija EU bez nove rezolucije Saveta bezbednosti, koja bi utvrdila kompromisno rešenje za status pokrajine”, naglasio je Koštunica.

Prema njegovim rečima, „dolazak Misije EU značio bi početak sprovođenja odbačenog Ahtisarijevog plana i početak sprovođenja jednostrane nezavisnosti”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.