Izvor: B92, 05.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Najbolja dobrovojna predaja

Brisel -- Vojislav Koštunica izjavio je da je za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom najbolja dobrovoljna predaja optuženih.

Ne želeći konkretnije da govori o mogućim predajama koje je juče obećao Havijeru Solani, Koštunica je samo rekao da Vlada intenzivno radi na tome i da je svakako najbolje ono rešenje koje je primenjeno u slučaju pukovnika Beare: "Konkretno ćete saznati onog trenutka kada bude nekih vesti, isto onako kao što za slučaj pukovnika Beare niste saznali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unapred, nego posle, potpuno je prirodno da jednostavno neka od tih nastojanja na kojima vlada radi vrlo ozbiljno i odgovarajuće službe rade vrlo ozbiljno, kada se neki od tih slučajeva reše na ovaj način, onda ćemo obavestiti javnost", kazao je Koštunica u petak.

Koštunica je u četvrtak, posle razgovora sa Havijerom Solanom u Briselu, kazao da se očekuju novi dobrovoljni odlasci u Hag i da se to očekuje pre izveštaja koji će glavni haški tužilac, Karla del Ponte podneti Savetu bezbednosti ujedinjenih nacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.