Izvor: B92, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Gubim vladu za ustav

Beograd -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica kaže da je spreman da izgubi vladu zbog referenduma kako bi Srbija dobila ustav.

"Jesam, spreman sam da izgubim, a da Srbija dobije ustav. Mislim da će sve doći na svoje, Srbija će dobiti ustav, pa će doći izbori, nova skupština i nova vlada, kao i nov sistem institucija, u skladu sa novim ustavom, i onda ćemo videti kako ta vlada izgleda", rekao je Koštunica za "Poltiku". On je rekao da je pitanje G17 skinuto sa dnevnog reda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na pitanje da li su ministri G17 Plus u ostavci ili ne, Koštunica je odgovorio: "Sada je jedna stvar važna, a to je da uspešno pređemo referendum. Sve drugo prepustimo da se reši posle referenduma."

On je ocenio da su sve teme koje pokreće javnost legitimne, kao i to pitanje i da će odgovor stići posle referenduma. "Ta stvar je skinuta sa dnevnog reda do referenduma, posle njega i usvajanja ustavnog zakona dolazi do raspisivanja izbora", rekao je Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.