Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Bez prave istine

Beograd -- Predsednik Demorkatske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je u petak da izveštaj Koraćeve komisije i podizanje optužnica protiv 44 lica nagoveštavaju da se neće saznati prava istina o tome ko snosi krivicu za ubistvo Zorana Đinđića. "I u jednom i drugom slučaju očigledan je napor da se skrene pažnja sa suštine i da se obave neki drugi poslovi", kaže Koštunica.

Prema njegovim rečima, nikakve nemaštovite spekulacije o navodnoj intervenciji stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomata ne mogu objasniti puštanje iz pritvora Radeta Bulatovića, pošto je od početka bilo izvesno da se on tamo nalazi bez valjanog razloga.

Optužnice protiv Ace Tomića i Borislava Mikelića takođe su kuće na pesku, smatra Koštunica, a razdvajanje postupka u slučaju Vojislava Šešelja teško može biti drugačije objašnjeno nego kao pokušaj da se od javnosti prikriju činjenice nepovoljne za pojedince iz vlasti i njihove veze sa znamenitim pripadnicima dvaju beogradskih klanova. "Objašnjenje za podizanje neutemeljene optužnice protiv Tomića nije teško naći, samo što ono ne služi na čast tužiocu. Jasno je kome Tomić smeta od marta 2002. godine, kada je obavio jednu komplikovanu i za državu važnu operaciju", navodi Koštunica. Podizanje optužnice protiv Tomića je greška, smatra Koštunica, jer se "nudi ono što niko nije tražio u pogrešnom uverenju da će nas Zapad tako pre prihvatiti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.