Izvor: Blic, 11.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Beograd nezadovoljan povratkom prognanih

Koštunica: Beograd nezadovoljan povratkom prognanih nealbanaca

Beograd nije zadovoljan ispunjavanjem standarda na Kosovu i Metohiji, što je posebno vidljivo kada se radi o povratku prognanog srpskog stanovništva, poručio je premijer Srbije Vojislav Koštunica šefu Unmika Sorenu Jesenu Petersenu.

S druge strane, Petersen je ocenio da je uočljiv napredak u saradnji Beograda i Prištine i da su sastanci radnih grupa doneli početne rezultate. On je ponovio da je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se predstavnici Srba sa Kosmeta uključe u rad privremenih kosovskih institucija.

Šef Koordinacionog centra za Kosmet Nebojša Čović, koji je prisustvovao sastanku Koštunice i Petersena, očekuje da će uskoro biti potpisan protokol o povratku interno raseljenih lica. D. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.