Kostreš: Nipodaštavanje Vojvodine

Izvor: B92, 27.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Nipodaštavanje Vojvodine

Bojan Kostreš (FoNet)

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nipodaštavanje Vojvodine može da dovede do velikog nezadovoljstva.

"Voleo bih da Vojvodina nikada, ali baš nikada, ne dođe u situaciju da uopšte mora da razmišlja da li će biti deo Srbije ili neće. Međutim, i premijer Vojislav Koštunica i njegov kabinet moraju da shvate da je Vojvodina ravnopravni deo države, te da građani pokrajine moraju da budu i uvažavani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pitani", rekao je Kostreš za današnji novosadski "Dnevnik".

Dodao je i da on lično i ogromna većina građana Vojvodine "duboko osećaju" Srbiju kao svoju državu, ali je ocenio da tu činjenicu vlasti u Beogradu ne bi smele da zloupotrebljavaju.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije bi na "jednostavan način" mogla da "opovrgne sve što joj se spočitava", tako što bi Vojvodini vratila njenu imovinu, odnosno Naftnu industriju Srbije, železnicu, puteve, Elektrovojvodinu.

"S druge strane, Vlada Srbije mora da spreči pljačku pokrajine kroz koncesije i druge oblike prevara, kojima se danas ona ekonomski iscrpljuje", kazao je Kostreš.

Dodao je da ulaže "veliki napor i veliku energiju" da Vojislavu Koštunici i njegovim saradnicima objasni da je Vojvodina sastavni deo Srbije i da se prema njoj ne mogu odnositi "kao prema osvojenoj koloniji ili špajzu iz kojeg će sve nositi a u njega neće ništa ulagati".

"Srbija je naša država, ali je činjenica da nipodaštavanje Vojvodine i vojvođanskih prava može dovesti do velikog nezadovoljstva", rekao je Kostreš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.