Kostić: Uskoro debata o položaju Srba u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2016, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Uskoro debata o položaju Srba u BiH

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić najavio je da taj odbor planira da u parlamentu organizuje javnu debatu o položaju Srba u BiH i predstojećem referendumu o Danu RS.

"Planirali smo da organizujemo javne debate u skupštini. Prva će biti polovinom septembra i biće posvećena položaju Srba u BiH i predstojećem referendumu o Danu RS", rekao je Kostić za "Politiku" odgovarajući na pitanje kakvi su planovi Odbora za dijasporu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kostić je najavio da će na pomenutu debatu biti pozvani i Srbi iz Crne Gore i Hrvatske.

"Pokrenućemo neka pitanja, a videćemo da li će to biti dovoljno da se na višim nivoima stvari promene", kaže Kostić.

Kostić je naveo i da Srbima u dijaspori i mala pažnja matice mnogo znači, ali da tu, kako je dodao, ništa nije urađeno.

"Skupština dijaspore ne funkcioniše već tri godine, nemamo direktora Uprave za dijasporu, Savet za dijasporu, koji je u nadležnosti predsednika države, ne sastaje se, a ne funkcioniše ni Savet za Srbe u regionu", upozorio je Kostić.

On ističe da je malo toga u nadležnosti Odbora na čijem je čelu, ali dodaje da će učiniti sve što može da se pokrenu oni koji donose odluke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kostić: Organizovaćemo debatu o položaju Srba u BiH

Izvor: Blic, 03.Sep.2016

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić najavio je danas da taj odbor planira da u parlamentu organizuje javnu debatu o položaju Srba u BiH i predstojećem referendumu o Danu RS...- Planirali smo da organizujemo javne debate u skupštini. Prva će biti polovinom septembra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.