Kosovu ustav - strah Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovu ustav - strah Srbima

GNJILANE - Srbi u istočnom delu Kosova koji se naslanja na opštine Bujanovac i Preševo strahuju od toga kako će se primena Ustava Kosova odraziti na svakodnevni život, rečeno je danas agenciji novinarima u Kosovskom Pomoravlju.

Koordinator Vlade Srbije za Gnjilane Predrag Stojković izjavio je da Srbi strahuju da će striktna primena Ustava Kosova koji je juče stupio na snagu uticati na pogoršanje ionako loših uslova života, a najviše bojazni izaziva najava da će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naplaćivana carina i obaveza promene dokumenata.

"Srbe u Kosovskom Pomoravlju brinu najave da će odmah početi naplaćivanje carine i taksi za vozila koja su u Srbiji registrovana, i da će se odmah tražiti promena dokumentacije", kazao je Stojković Beti.

Prema njegovim rečima, jedan od problema sa kojima će se Srbi suočiti u narednom periodu jeste i najava kosovskih institucija da će za izdavanje ličnih dokumenata biti potrebna potvrda o redovnom plaćanju struje i telefona, zbog čega traži pomoć države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.