Izvor: Blic, 16.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovu preti katastrofa

Kosovu preti katastrofa

PRIŠTINA (FoNet) Predsednik Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković izjavio je juče Srni da produženje Rezolucije Saveta bezbednosti UN broj 1244 na još godinu dana znači da se ne menja strategija međunarodne zajednice prema Kosovu i ocenio da pokrajini predstoji katastrofa, ukoliko se taj odnos ne promeni.

'Strategija međunarodne zajednice prema Kosmetu je zasnovana isključivo na albanskoj žrtvi, dok srpski problem i ne postoji', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Trajković. Prema njegovom mišljenju, Savet bezbednosti UN nije spreman da prizna da je bombardovanje SRJ zločin nad nedužnim stanovništvom, čime je samo produžena kriza, a jedini dobitnici su predsednik SRJ Slobodan Milošević i bivši lider Oslobodilačke vojske Kosova Hašim Tači.

Trajković je izjavio da se Tači, 'uz pomoć međunarodne zajednice, približio ideji o etnički čistom Kosmetu i stvaranju nezavisnosti, a Milošević i dalje vlada, pa makar i uz odricanje od pokrajine'. Međunarodnu zajednicu je Trajković optužio za blisku saradnju sa Tačijem i zaključio da se zbog toga od nje ne može očekivati rešenje krize.

'S druge strane, smatram da je nastavak krize za Miloševića jedini spas, jer što je nama na Kosmetu gore, to je bolje za njegov režim. Njegova glavna snaga je katastrofalna politika međunarodne zajednice na Kosmetu', ocenio je Trajković. On smatra da je međunarodna zajednica ili nesposobna ili nedorasla da saseče terorizam u pokrajini, čime 'postaje obnovitelj nastanka jedne fantomske države zvane nezavisno Kosovo'.

Slobodan Milošević čestitao Dan Vojske Jugoslavije

Otpor kreatorima novog kolonijalizma Srpski pokret obnove poručio opoziciji

Jedinstvom dovesti režim u mat poziciju Premijer Mirko Marjanović otvorio radove na izgradnji autoputa

Ostvarujemo svima vidljive rezultate Momčilo Trajković o stavu SB

Kosovu preti katastrofa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.