Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski poslanik zatražio azil

Priština -- Poslanik Skupštine Kosova Ragip Zekoli, iz Demokratskog saveza Kosova, zatražio je početkom septembra politički azil u Belgiji.

On je to učinio zbog navodnih pretnji smrću, prenosi danas dnevnik na albanskom "Koha ditore". Pozivajući se na strane medije, list piše da je Zekoli počeo da prima pretnje smrću 2002. godine i da su one iz godine u godinu postajale sve učestalije.

Zekoli je bio poslanik Demokratskog saveza Kosova u Skupštini Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i jedno vreme predsednik Vladine komisije za nestale.

U Skupštini Kosova dnevniku je rečeno da Zekoli nije prisustvovao poslednjoj sednici, ali da nemaju informacije, ni od njega samog, niti od belgijskih vlasti, da je on zatražio politički azil.

O navodnom Zekolijevom zahtevu za politički azil nemaju informacije ni njegove kolege iz DSK-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.