Kosovski ministar na sednici Saveta bezbednosti UN u delegaciji UNMIK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski ministar na sednici Saveta bezbednosti UN u delegaciji UNMIK

PRIŠTINA - Savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Kujtim Šalja izjavio je danas da će kosovski ministar na sednici Saveta bezbednosti UN u petak biti u okviru delegacije UNMIK-a.

"Ministar (Skender Hiseni) je deo delegacije i predstavlja institucije Kosova. Da li će se obratiti Savetu bezbednosti to još nije poznato, jer to zavisi od predsedavajućeg, da li želi ili ne da ima sve strane u diksusiji", rekao je Šalja za prištinske medije.

Savetom bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trenutno predsedava Vijetnam.

Sutrašnjoj raspravi o Kosovu na Savetu bezbednosti prisustvovaće i šef UNMIK-a Lamberto Zanijer, kao i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Šalja je ocenio da će rekonfiguracija UNMIK biti nezaustavljiva, bez obzira na to šta će se govoriti na sednici Saveta bezbednosti.

Prema njegovim rečima, samo od misije EU za Kosovo zavisiti kada će uspostaviti svoju misiju na celoj teritoriji Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.