Kosovski mediji: Tači i Haradinaj mogu da zaborave na inauguraciju Trampa

Izvor: Blic, 28.Dec.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski mediji: Tači i Haradinaj mogu da zaborave na inauguraciju Trampa

Samo kosovski ambasador u SAD biće pozvan na inauguraciju novog američkog predsednika Donalda Trampa, javljaju prištinski mediji.

Kako piše "Zeri", Stejt Department je objasnio da nijedna strana delegacija, osim ambasadora ne može da prisustvuje predsedničkoj inauguraciji 20. januara 2017. godine.

Nekadašnji komandant OVK i šef Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj obznanio je u utorak da je dobio poziv za inauguraciju novog predsednika SAD Donalda Trampa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok kosovski predsednik Hašim Tači, tvrdi da to nije istina, preneo je RTS.

Haradinajev portparol Muharem Nitaj rekao je medijima u Prištini da će njegov šef ići na Trampovu inauguraciju.

Tači je na svom sajtu, međutim, naveo da Haradinaja nisu pozvali Trampovi saradnici, već posebna kompanija koja se bavi kampanjom i odnosima sa političkim organizacijama.

Tači je, inače, u poslednje vreme na meti kritika u Prištini, jer je od preuzimanja te funkcije bio samo u jednoj medjunarodnoj poseti - Malti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.