Izvor: B92, 04.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Srbi ce birati predsednika Srbije

Pristina -- Regionalni portparol UNMIK u Kosovskoj Mitrovici Djordji Kakuk posredno je u sredu najavio da ce kosovski Srbi ucestvovati na predstojecim izborima za predsednika Srbije. "Odluka ce biti doneta na visokom politickom nivou. UNMIK zasad nema primedbi da Srbi ucestvuju na izbore, jer to spada u domen Rezulicije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", precizirao je Kakuk. On je podestio da su kosmetski Srbi uscestvovali i na izborima 2000. za predsednika Jugoslavije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sef UNMIK Mihael Stajner izjavio je da medjunarodna administracija na Kosovu nece "nikoga sprecavati da ucestvuje" na izborima za predsednika Srbije, ali i da nece ucestvovati u njihovoj organizaciji. "Nikoga necemo sprecavati da ucestvuje na demokratskim izborima, jer se zalazemo za demokratski poredak", rekao je Stajner. On je rekao da UNMIK "nije operativna agencija koja treba da ucestvuje na izborima". "Necemo ih ometati, ali ni ucestvovati u njima. To je van okvira naseg mandata. Prema Rezoluciji 1244, to nije nas posao", rekao je Stajner.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.