Izvor: B92, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska pitanja rešavati dijalogom

Kosovska Mitrovica -- Oliver Ivanović kaže da se izolacijom ekstremista stvaraju uslovi za početak dijaloga između Beograda i Prištine.

Potpredsednik skupštine Kosova razgovarao je u subotu sa komandantom Južnog krila NATO američkim admiralom Gregorijem Džonsonom. Ivanović je Džonsonu rekao da KFOR "nema samo vojnu već i političku ulogu na Kosovu" i založio se da se sastav i broj vojnika u mirovnoj misiji ne menjaju.

"Ako iz ove sredine budu uklonjeni ekstremisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stvoreni novi politički lideri, biće lakše rešiti probleme. Moraju biti pronađeni ne samo organizatori već i ideolozi ekstremnih dešavanja na Kosovu, jer ako se to ne uradi ponoviće se 17. mart", rekao je Ivanović.

Džonson je nakon razgovora rekao da NATO nema novu strategiju za Kosovo i da se sva pitanja mogu rešiti jedino dijalogom. "Suština je u dijalogu i ako toga ne bude nećemo nigde stići", rekao je Džonson i založio se da odmah započne razgovor o pitanjima bezbednosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.