Kosovska delegacija boravi u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska delegacija boravi u Briselu

PRIŠTINA - Delegacija kosovske vlade danas boravi u Briselu gde će s predstavnicima Evropske komisije razgovarati o uključenju Kosova u regionalne i međunarodne ekonomske institucije.

U delegacije su zamenik premijera zadužen za pitanja evropskih integracija Hajredin Kuči, ministar ekonomije i finansija Ahmet Šalja, kao i ministar trgovine Ljutfi Žarku.

Delegacija će se sastati s direktorom Generalnog sekraterijata za trgovinu Evropske komisije Dejvidom O'Salivenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i s direktorom Evropske komisije za jugoistočnu Evropu Pjerom Mirelom, saopštila je Vlada Kosova.

Jedna od glavnih tema biće učlanjenje Kosova u Svetsku trgovinsku organizaciju.

U saopštenju vlade se dodaje da će predstavnici Kosova raspravljati i o trgovinskim problemima sa Srbijom i BiH, koji ne priznaju dokumente "Republike Kosovo".

Evropska unija je na donatorskoj konferenciji za Kosovo u julu prošle godine obećala oko 500 miliona evra pomoći.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Delegacija Kosova danas u Briselu

Izvor: Kurir, 28.Jan.2009

PRIŠTINA, 28. januara 2009. (Beta) - Delegacija kosovske vlade danas boravi u Briselu gde će s predstavnicima Evropske komisije razgovarati o uključenju Kosova u regionalne i međunarodne ekonomske institucije. U delegacije su zamenik premijera zadužen za pitanja evropskih integracija Hajredin Kuči,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.