Izvor: B92, 19.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo svršen čin

Vašington -- Bez obzira ko pobedi na američkim izborima, administracija sledećeg predsednika prihvatiće nazavisnost Kosova kao svršen čin.

U intervjuu za "Glas Amerike" na srpskom jeziku, Džozef Griboski, predsednik američkog Instituta za religiju i javnu politiku, naveo je da ni kandidat demokrata Barak Obama ni kandidat republikanaca Džon Mekejn nisu izdali zvanična saopštenja povodom nezavisnosti Kosova.

"Pretpostavljam da bi administracija i jednog i drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata prihvatila nezavisnost kao svršen čin i da ne bi stavila nikakva ograničenja na taj status, uprkos činjenici da je na Kosovu potrebno garantovati osnovna prava manjinama i njihovu opštu zaštitu", naveo je Griboski.

On je ocenio da nijedan od dvojice kandidat kao predsednik neće posvećivati Srbiji preveliku pažnju, i naveo je da Mekejn u prošlosti nije pokazao preveliko interesovanje, a da Obama nije dovoljno dugo na političkoj sceni da bi se znao njegov stav o Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.