Izvor: B92, 05.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ni blizu integracija

Priština -- Bajram Kosumi kaže da Kosovo nije blizu integracije u EU i da će prioritet ostati formiranje nezavisne države.

Po povratku sa Foruma nemačke fondacije Bertelsman pod nazivom "Jugoistočna Evropa na putu u EU", održanom u Zagrebu, kosovski premijer je rekao da je na forumu vladalo jedinstveno mišljenje da Evropa neće biti celovita bez integracije svih zemalja regiona.

"Moramo otvoreno da kažemo da mi još nismo blizu procesa evropske integracije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Neke zemlje su u tom pravcu postigle veliki napredak, kao Hrvatska, koja će za tri godine biti članica EU, dok druge zemlje napreduju sporije", rekao je kosovski premijer.

Šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen ocenio je da je skup kakav je bio forum Zagrebu veoma značajan za Kosovo, jer je to bila prilika da kosovski zvaničnici ostvare korisne susrete sa drugim liderima u regionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.