Izvor: B92, 29.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo kao alibi"

Vršac -- Neodgovorni političari koriste temu Kosova kao alibi da bi se održali na vlasti, ocenjeno je sinoć na okruglom stolu NDNV-a.

Na skupu u Vršcu nazvanom "Kosovo kao alibi", koji je organizovao Nezavisno udruženje novinara Vojvodine (NDNV), novinar Teofil Pančić rekao je da je koren kosovskog problema još u 1980-im godinama, da je Slobodan Milošević na temu Kosova osvojio vlast u Srbiji i da je od tada u Srbiji permanentno vanredno stanje.

On je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Srbija poslednjih 20 godina sistematski radi protiv svog interesa i da je politika bazirana na Kosovu "falš mitologija" koja se momentalno razbija u susretu sa realnim životom.

"Budalaština je da Srbija mora da bira između Kosova i Evrope. Srbija može da bira hoće li u Evropu ili ne, ali u oba slučaja Srbija nema Kosovo", rekao je Pančić.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće je istakla da Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija pričaju matricu koja je uvredljiva za ljudski um jer je Srbija Kosovo dobila na poklon od međunarodne zajednice posle balkanskih ratova.

"Važno je da se okrenemo sebi, da uvidimo šta su prioriteti i ciljevi, a da nepravde ostavimo istoričarima koji će konstatovati, a ne krojiti istoriju. Kosovo kao alibi koriste neodgovorni političari da bi se zadržali na vlasti", rekla je Gaće.

Publicista Dimitrije Boarov je rekao da premijer Vojislav Koštunica hoće da spreči Srbiju da promeni geopolitičku poziciju i orijentaciju ka Zapadu i da politika koja Kosovo koristi kao alibi vodi Srbiju u katastrofu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.