Izvor: B92, 10.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korać: Nema pošteđenih u istrazi

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać odbacio je mogućnost da su bilo koji pojedinci ili grupe pošteđeni tokom istrage o ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, ocenivši takve priče kao "notorne laži". Korać je ocenio da iza takvih priča "stoji ista ona retorika koja je dovela do ubistva Dindjića", a na pitanje šta je osnova takvih priča, on je rekao da je to postojanje "zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe koji nije ništa bolji od ovih koji su uhapšeni i koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se i sam suočiti s pravdom na sudu". "Nikako drugačije ne može biti. Uostalom, policija je dala iscrpan izveštaj o tome ko je sve uhapšen i na tom spisku se nalaze ključni ljudi svih vodećih kriminalnih grupa u Beogradu. Bez izuzetaka", naveo je on. "Priča o kontaktima funkcionera i lidera političkih stranaka s kriminalnim bandama još nije ispričana i biće za sve nas još dosta iznenađenja. Da bi bila objavljena imena, potrebne su jasne činjenice. Istraga treba da utvrdi da li je neka sumnja osnovana. Oprez mora postojati, ali od javnosti ništa neće biti sakriveno", kaže Korać.

Na pitanje da li bi istraga mogla da odvede i do bivšeg jugoslovenskog predsednika Vojislava Koštunice, Korać je rekao da ne zna, ali i da ne isključuje mogućnost da ona "ode u pravcu koji danas izgleda teško verovatan, kao što je pre mesec dana neverovatno izgledalo da budu uhapšeni Tomić, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković ili zamenik republičkog tužioca Milan Sarajlić".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.