Kontrola trošenja u ministarstvima

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola trošenja u ministarstvima

Beograd -- Državna revizorska institucija je ove godine kontrolisala trošenje novca iz budžeta Srbije u sedam ministarstava, rekao je državni revizor Radoslav Sretenović.

Kontrolisano je trošenje novca u ministarstvima finansija, prosvete, rada i socijalne politike, poljoprivrede, infrastrukture, nauke i omladine i sporta.

Na pitanje o ranije podnetim prekršajnim prijavama protiv pojedinih ministara Sretenović kaže da "ima saznanja" da su Državnoj revizorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instituciji dostavljene dve presude koje još nisu pravosnažne.

Sretenović nije precizirao na koga se odnose te presude.

Na pitanje zbog čega se Državna revizorska institucija odlučila da kontroliše rad javnih preduzeća Skloništa, Elektromreža i Transnafta, a ne Železnice i Jata, Sretenović je rekao da je problem u nedostatku kadrova.

"Ne raspolažemo sa takvim kapacitetima i kadrovima", rekao je Sretenović odgovarajući na pitanje u vezi sa javnim preduzećima Železnica i Jat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.