Izvor: Blic, 05.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultacije o konstituisanju Skupštine Srbije u ponedeljak

Konsultacije o održavanju konstituitivne sednice novog saziva Skupštine Srbije biće održane u ponedeljak, saznaje agencija Beta.



Republicka izborna komisija (RIK) večeras bi trebalo da usvoji izveštaj o sprovedenim izborima i dostavi ga predsedniku parlamenta.

Ranije je najavljeno da bi konstitutivna sednica novog saziva mogla biti održana tokom sledeće sedmice.

Rok za konstituisanje ističe 19. juna. Da bi novi saziv bio konstituisan, potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se verifikuje dve trećine mandata. Sve liste koje su osvojile mandate predale su spiskove poslanika. Poslednja je to, u sredu uveče, učinila koalicija SPS-PUPS-JS.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić najstariji je poslanik u novom sazavu skupštine i predsedavaće njenoj konstitutivnoj sednici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.