Izvor: B92, 16.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisan parlament Novog Pazara

Novi Pazar -- Za predsednika Skupštine opštine Novi Pazar danas je izabran Zekerija Dugopoljac, odbornik koalicije Lista za Sandžak.

Za njegovog zamenika, na današnjoj konstitutivnoj sednici opštinskog parlamenta, izabran je odbornik Nove Srbije Vujica Tiosavljević. Na sednici su verifikovani mandati odbornika izabranih na lokalnim izborima 10. septembra. Dugopoljac pripada stranci Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina.

Novoizabrani predsednik SO Zekerija Dugopoljac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u prvom obraćanju odbornicima najavio da će raditi na trasiranju "boljeg puta" za građane Novog Pazara.

"Zakonitost rada ove skupštine, zajedno sa vama, mojim saradnicima, dovešćemo na najviši nivo", rekao je Dugopoljac.

Sednici je prisustvovalo 39, od ukupno 47 odbornika. Od 12 odbornika koalicije Zajedno za Novi Pazar, koju čine Sandžačka demokratska partija, Demokratska stranka, G17 plus i Zelena stranka, sednici su prisustvovala četvorica odbornika G17 plus i Zelene stranke.

Osmoro odbornika SDP-a nije došlo na prvu sednicu novog saziva novopazarske skupštine.

Koalicija Lista za Sandžak, sa 27 odborničkih mandata, ima većinu u novopazarskoj skupštini. 12 mandata je osvojila koalicija Zajedno za Novi Pazar, četiri koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

Po dva odbornika imaju Liberalno-demokratska partija i koalicija Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Konstitutivna sednica novopazarskog parlamenta počela je minutom ćutanja zbog ubistva odborničkog kandidata koalicije Lista za Sandžak Ruždije Durovića, koji je ubijen tokom izbora u blizini jednog biračkog mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.