Izvor: B92, 28.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o sektoru bezbednosti

Beograd -- U Beogradu je danas otvorena Međunarodna konferencija o reformi sektora bezbednosti u SCG.

Načelnik Vojno-bezbednosne agencije Svetko Kovač kaže da je borba protiv terorizma i organizovanog kriminala faktor zbližavanja službi bezbednosti u regionu. On je najavio da će novi zakon o vojnim službama bezbednosti uskoro biti predstavljen javnosti.

"Demokratska civilna kontrola je u interesu službi bezbednosti. Sve naše službe moraju doprineti međunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koaliciji u borbi protiv terorizma i po tom pitanju smo uspostavili saradnju sa svim službama u regionu", kaže on.

Predstavnik Vojno-obaveštajne agencije Zoran Stojanović rekao je da odlaganje ili loše sprovođenje reformi sektora bezbednosti može voditi te službe u izolaciju i dodao je neophodna zaštita od političkog uticaja.

Generalni inspektor policije Vladimir Božović najavio je novi zakon o policiji u kom će biti naglašena unutrašnja i spoljna kontrola rada MUP-a i ukidanje vojnih činova za pripadnike policije.

Savetnik međunarodnog predstavnika za BiH Kalman Kočiš rekao je da je prilikom reforme sektora bezbednosti najteže promeniti mentalitet ljudi koji su povezani sa službom.

Skupu prisustvuju i predstavnici MUP-a Crne Gore, Bezbednosno-informativne agencije i Službe Ministarstva inostranih poslova za bezbednost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.