Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o bezbednosti granica

Beč -- U bečkom sedištu OEBS-a počela je u utorak ekspertska konferencija o bezbednosti granica.

Konferenciju zajednički organizuju OEBS i Kancelarija UN za borbu protiv droga i kriminala (UNODC), sa ciljem da se razmene iskustva i mišljenja u vezi sa efektivnijim menadžmentom i bezbednosti granica, kao i da se razvije jedan strateški i bolje koordinisani pristup u pružanju medjunarodne pomoći.

Izveštaji o bezbednosti pokazuju da je Evropa ključna destinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminalnih grupa. Zbog velikog potencijala tržišta za heroin, švercovanim iz Avganistana, preko centralne Azije i jugoistočne Evrope, u vrednosti od 30 milijardi dolara, sa više stotina hiljada žena žrtava trgovaca ljudima, koje su seksualno eksploatisane i više drugih vrsta prekograničnog organizovanog kriminala, kako je naglašeno na samom početku, ova konferencija je od velikog značaja.

Konferencija, na ekspertskom nivou, održava se iza zatvorenih vrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.