Konačni rezultati do utorka

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačni rezultati do utorka

Novi Sad -- Opštinske izborne komisije u svih 60 izbornih jedinica u Vojvodini dužne su da u roku od 48 sati, dakle do utorka u 20 časova, dostave izborne rezultate.

Član Pokrajinske izborne komisije Milorad Gašić kaže da je ta komisija u obavezi da ih potvrdi i zvanično saopšti najkasnije do srede u 20 sati. Rok za podnošenje eventualnih prigovora je 24 sata od trenutka kada su se neke navodne ili stvarne nepravilnosti dogodile.

Gašić je izjavio da je u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krugu izbora za poslanike Skupštine Vojvodine po većinskom sistemu, prema prvim preliminarnim rezultatima, glasalo 34,8 odsto upisanih birača.

"To je znatno manje nego u prvom krugu, održanom 11. maja, kada je svoju građansku dužnost ispunilo 61,7 procenata ljudi s pravom glasa", kazao je on na konferenciji za novinare.

Prema rečima Gašića, najveći odziv bio je u Novoj Crnji - oko 50 odsto, a najmanji u Pančevu - 20 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.