Komunalna policija pregledaće povodce za pse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna policija pregledaće povodce za pse

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o komunalnoj policiji koja će se starati o komunalnom redu u opštinama širom Srbije, rekao je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Na konferenciji za novinare posle sednice vlade, Marković je izrazio uverenje da će predloženi zakon biti usvojen u junu.

On je rekao da će komunalna policija imati posebne uniforme i da će se starati o komunalnom redu - od toga da li vlasnici pasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vode svoje ljubimce na povodcima do provere da li su građani propisno ili nepropisno parkirali svoje automobile.

Na sednici vlade usvojeni su i Predlog zakona o izvršenju kazne zatvora za krivična dela organizovanog kriminala, Predlog zakona o ravnopravnosti polova i Predlog zakona o elektronskom dokumentu.

Usvojena je Uredba o načinu i postupku smanjenja plata, odnosno naknada i drugih primanja u državnoj administraciji i javnom sektoru, kao i Odluka o obrazovanju Budžetskog fonda za rešavanje problema prouzrokovanih negativnim posledicama svetske ekonomske krize.

Planirano je da se u taj fond uplaćuju sredstva od privremenog smanjenja zarada u državnoj administraciji i javnom sektoru.

Vlada je danas usvojila i Zaključak o usvajanju programa rasporeda i korišćenja sredstava namenjenih za programe i projekte u kulturi, Zaključak o potrebi potpisivanja Zajedničke deklaracije između Vlade Srbije i Sekretarijata Energetske povelje, kao i Zaključak o merama neophodnim za ubrzanje procesa restrukturiranja Javnog preduzeća Železnice Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.