Komšijski šamar

Izvor: Glas javnosti, 27.Jun.2009, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšijski šamar

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da od bugarskih organa očekuje objašnjenje zbog ukidanja pritvora bivšem premijeru Agimu Čeku, navodeći da to ne doprinosi dobrosusedskim odnosima. Tadić je istakao da oni koji su optuženi za ratne zločine moraju biti procesuirani.

- Nastavićemo da doprinosimo pomirenju, a pretpostavka za to je da svi oni koji su optuženi za zločine budu i procesuirani. Ako se tako Srbija odnosi prema svojim građanima, očekujemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se prema njenim građanima, a gospodin Čeku je građanin države Srbije, odnose i predstavnici svih susednih zemalja - poručio je Tadić.

Svi zločini Čekua i Tačija

Slobodan Homen je rekao da se još očekuje zvanično obrazloženje od bugarskog Ministarstva pravde.

- Veoma nas interesuje taj odgovor jer ovde se radi o najtežem krivičnom delu genocida i ratnog zločina. Čeku i Hašim Tači su optuženi da su kao komandanti OVK od 20. juna 1999. godine odgovorni za ubistva 669 Srbina i 18 nealbanaca, za teške telesne povrede 518 Srba i 13 nealbanaca, otmicu 584 Srbina i 20 nealbanaca koji su zlostavljani. Zatim za stvaranje geta u enklavama gde žive Srbi u Orahovcu, Velikoj Hoči, Štrpcu i drugim mestima, paljenja i rušenja stambenih zgrada, kulturno-istorijskih i verskih objekata Srba i ukupnim aktivnostima raselili 250.000 Srba i 80.000 nealbanaca - rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Tadicu zar hoces jos uvek da nas vodis u tu tvoju evropu. Zar dosad nisi primio mnogo samara i jos ti nije dosta, ako tebi nije dosta neka te samaraju i dalje ali ne racunaj na nas. Mi cemo ostati gde jesmo ali ponosni uzdignute glave sve dok to tvoji prijatelji iz evrope ne shvate. Tadicu ti si istrosen, ti jednostavno nema vise sta da kazes jer i ovo sto si dosad rekao je bila laz. Ti i Dinkic mozete u Ginisovu knjigu kao najveci svetski lazovi.

Zar je moguce da je iko verovao da ga nece pustiti?Ne mogu da verujem.Prvi dan sam rekla da nema od toga nista.Amerikanci nece dozvoliti da nestane jedan , njima potreban, krvolok.Drugo znamo dobro ko su BBugari.Zar nisu uzeli novac od Nemacke i napali nas 1912?Samo nekoliko dana pre toga su se kleli u prijateljstvo.Ne postoji onaj narodni savet zdabe" Ne verujuj bugarinu".Nisam ni sekundu pomislila da ce ovog satrapa mozda izruciti Srbiji .Mislim da u Srbiji bas nista neznaju o zapadu i da su istocne zemlje samo misevi u macijim ustima.Da je satrap i malo nzastrasen i da nema podrsku ne bi se toliko sepurio po svetu.A sada je verovatno otisao da se dogovori sa Predsednikom Bugarske kako da uniste Makedoniju i naravno Srbiju.Ljudi vi niste svesni kakva su opasna vremena dosla.Ponekad pomislim da Srbija misli da ceo svet zivi u izobilju i miru a nije tako.Ja sve sto procitam na zapadu da se desava to se desava i u Srb iji .I ne samo Srbiji vec svim drzama koje su pod kontrolom Amerike ili gospodara rata i mira ma gde su.Zakoni su svi isti .Kada poskupi beznin u Beogradu taj isti dan pokupi u celom svetu.Dovoljno je procitati samo jedne novine i znati sta se desava u svim zemljama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.