Kompromisom rešiti nesuglasice oko crnogorskog zakona o veroispovesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kompromisom rešiti nesuglasice oko crnogorskog zakona o veroispovesti"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije ni srećan, ni zadovoljan Predlogom zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, jer se, kako kaže, tiče vitalnih interesa našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve.

"Nije mi lako da govorim o stvarima koje se dešavaju na teritoriji druge države, ali, pošto je u pitanju interes našeg naroda, nisam ni srećan, ni zadovoljan povodom tog Predloga", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o crnogorskom Predlogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakona o slobodi veroispovesti protiv koga su se pobunili naša crkva i Srbi u Crnoj Gori.

Vučić je izrazio nadu da će se nesuglasice oko Predloga rešiti dijalogom i kompromisom.

"Nadam se da će biti dovoljno mudrosti svuda da se to reši, jer drugu vrstu političke moći nemamo", podvukao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Nisam srećan zbog događaja u Crnoj Gori u vezi SPC

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Dec.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije "nimalo srećan i zadovoljan" događajima u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti jer se taj akt, kako je rekao, tiče vitalnih interesa srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve (SPC).  "Nije mi lako da govorim o stvarima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.