Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komitet UN pohvalio domaće sudove

Beograd -- Komitet za ljudska prava UN pozdravio je mere za osposobljavanje domaćih sudova za sudjenje za ratne zločine.

Komitet je, međutim, izrazio zabrinutost zbog nepostojanja odredbe koja reguliše komandnu odgovornost, saopšteno je u utorak iz Ministarstva pravde Srbije. U saopštenju se navodi da je Komitet pozdravio formiranje posebnog sudskog veća za ratne zločine u okvoru Okružnog suda u Beogradu i uspostavljanje specijalnog tužilaštva za ratne zločine.

Zabrinutost je izražena i zbog nepostojanja adekvatne zaštite svedoka i nepostojanja istražitelja koji rade isključivo u tužilaštvima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.