Izvor: B92, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentar: Pozovite Belu kuću

Beograd -- Naša vlada će uskoro na letnji raspust, pa ako vam nešto zatreba, pozovite američkog ambasadora, on će vam rado pomoći.

Ako američki ambasador nije tu, zovite Belu kuću, Džordž Buš vam je stalno na raspolaganju. Čovek je video koliko smo sa ovom vladom napredovali u reformama i ukinuo nam i poslednji paket sankcija, uvedenih davne 1992. godine.

Svi su oduševljeni, a ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Parivodić je u transu. Pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo se, kaže, kao država koja drži obećanja i to je svojom odlukom o ukidanju sankcija priznao i sam Džordž Buš.

Labus dodaje: ovo je veliko priznanje i podrška reformskom kursu vlade. A američki ambasador, Polt, za ovu Bušovu odluku ima nešto manje euforično objašnjenje. Obilazeći arheološko nalazište Viminacijum kod Kostolca, Polt je novinarima rekao da su Amerikanci napravili jednu studiju i došli do zaključka da u Srbiji postoje zakoni koji štite američke investitore. Uzgred, jeste li videli američkog ambasadora na današnjoj naslovnoj strani Danasa kako u tom Viminacijumu stoji ispred nekih polica sa lobanjama. I smeška se, kao da je u prodavnici bombona.

Komentar Svetlane Lukić deo je emisije Peščanik, koja se na Radiju B92 emituje petkom od 9.30 i subotom u 16 časova.

Ceo komentar možete pročitati u rubrici Moj ugao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.