Kome su smanjene devizne dnevnice?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome su smanjene devizne dnevnice?

Smanjenje dnevnica za putovanja po Srbiji i u inostranstvu, i danas zaokuplja pažnju javnosti.

Nekima je uredba veoma jasna, a ima i onih koji misle da se ne odnosi na njih.

Službena putovanja, san radničke klase u Srbiji. Ipak, onima kojima su dostupna, vlada je odlučila da smanji dnevnice. Međutim, postoje nedoumice na koga se sve to odnosi.

U pokrajinskoj administraciji kažu da njihovi funkcioneri ni do sada nisu koristili dnevnice za putovanja u zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na tome za godinu dana uštedeli milion i po dinara. Uredbu će dodatno protumačiti, jer se nadaju da se ona na njih ne odnosi.

Zbog prirode posla zaposleni u medijima takođe često putuju. Dnevnice su uvek dobro došle. U Javnom servisu Vojvodine smatraju da se ta uredba ne odnosi njih. Tvrde da su dnevnice određene kolektivnim ugovorom. Rad na domaćem terenu plaćaće se i dalje preko 2.000 dinara, ali uredba će indirektno uticati na putovanja u inostranstvu

A potpuno jasno tumačenje uredbe i najveće kritike na nju imaju u vojvođanskom IKT klasteru. Takvu meru smatraju nerealnom i štetnom za privrednike.

Podsećamo da se više dnevnice i dalje mogu isplaćivati, ali je neoporezivi deo sada znatno manji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.