Komasacija u Šašincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komasacija u Šašincima

U toku je postupak sprovođenja komasacije u Šašincima. Posao je u završnici, prema rečima nadležnih, a teren je danas obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa saradnicima. Posao je vredan više od stotinu miliona dinara, a trenutno se uređuju atarski putevi i kanalska mreža.

Više od 80 odsto podrazumevanog posla u postupku komasacije u Šašincima je završeno, a broj dosadašnjih parcela, ukrupnjavanjem, smanjen je sa 2.500, za 50 procenata, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 1.250. Trenutno se šljunče atarski putevi u potesu Bare, a radi se i na uređenju kanalske mreže. Poljoprivrednici pozitivno ocenjuju urađeno.

A donete su i konačne mape katastarske opštine Šašinci, nakon zasedanja Komisije za sprovođenje komasacije.

Komasacija zemljišta, tvrde nadležni, pored redovnih agrotehničkih poljoprivrednih mera, jedna je od najznačajnijih radnji za poboljšanje zemljišta.

Atar Šašinaca se prostire na oko 3.650 hektara, od čega je oko 200 građevinska zona, koja ne ulazi u komasaciju, ali se radi premer. Najavljeno je da se planira komasacija i u drugim atarima, a razmišlja se o jednom delu fruškogorja, odnosno selima u severnom delu grada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.