Izvor: B92, 30.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: Neonacisti zabranjeni

Beograd -- Šefica poslaničke grupe ZES Nada Kolundžija izjavila da nadležni organi treba da utvrde da li najavljeni skup 11. oktobra organizuju neonacističke organizacije.

"Nadležni organi prvo treba da procene da li to one jesu ili nisu. Ukoliko utvrde da jesu, te organizacije su zabranjene, i onda nije pitanje njihovog okupljanja, već da li takve organizacije treba da postoje", rekla je Nada Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je navela da neonacističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacije po zakonu Srbije ne mogu da postoje.

"Ako je ta kvalifikacija tačna za neke od tih organizacija, one ne treba da postoje, i onda je pitanje okupljanja tek sledeće pitanje", rekla je Nada Kolundžija.

Liberalno-demokratska partija zatražila je do MUP-a da zabrani okupljanje najavljeno za 11. oktobar u Beogradu, navodeći da ga organizuju neonacističke organziacije.

U Novom Sadu je prošle godine 11. oktobra došlo do sukoba ekstremnih desničara, koji su najavili pa otkazali skup, i antifašista, koji su održali antifašistički skup.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.