Izvor: Glas javnosti, 23.Feb.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: Ne insistirati na pravnoj kvalifikaciji

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je juče da je pogrešna teza insistirati na pravnoj kvalifikaciji Srebrenice, već da je presudno da se Srbija nedvosmisleno odredi i osudi taj zločin.

- Nije presudno da se bavimo pravnom kvalifikacijom tog zločina. Mislimo da je presudno da se Srbija nedvosmisleno odredi prema tom zločinu, da ga osudi, izrazi saosećanje za žrtvama i da traži punu odgovornost i učini sve da počinioci odgovaraju za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << to - rekla je Kolundžija.

Ona je istakla da Skupština nije sud i da zato ne bi trebalo da utvrđuje pravne činjenice koje bi dovele do toga da se Srebrenica "definiše kao ova ili ona kvalifikacija".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.